Розбір складу харчових продуктівДата: 7-03-2025, 20:47 | Інформація
7 березня доцентка кафедри експертизи харчових продуктів, Оксана Петруша, виступила з гостьовою лекцією перед збірною аудиторією студентів груп ХТ-27, ХТ 28 Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ, присвяченою темі складу харчових продуктів.
![]() Тема складу харчових продуктів відіграє критично важливу роль для майбутніх фахівців ресторанної сфери. Розуміння складу продуктів дозволяє ідентифікувати потенційні алергени, шкідливі добавки та інші небезпечні речовини. Знання хімічних процесів, що відбуваються під час приготування їжі, дозволяє контролювати смак, текстуру та аромат страв, а також, допомагає створювати не тільки смачні, але і корисні страви. ![]() Розуміння складу продуктів дозволяє розробляти страви для людей з різними дієтичними обмеженнями (вегетаріанці, вегани, люди з непереносимістю глютену тощо). Майбутні фахівці харчових технологій отримали інформацію про склад харчових продуктів, критерії оцінки якості та безпечності сировини та готової продукції, згадувались також аспекти якості та безпечності на всіх етапах харчового ланцюга. Студенти активно брали участь в обговоренні. На завершення лекції викладачка запросила випускників коледжів до навчання в НУХТ за спеціальністю«Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».
|