Дата: 13-03-2025, 21:27 | Інформація
Команда нашого коледжу взяла участь в змаганнях Печерського району з шахів
![]() ![]() Дата: 13-03-2025, 20:37 | Інформація
12 та 13 березня здобувачі освіти ВСП "Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ" мали змогу прослухати гостьову лекцію на тему: «Здорова тарілка харчування здобувача»![]() Лекції проводила заступник
декана по роботі зі студентами, старший викладач Тищенко Олена Михайлівна.
У
заході приймали участь здобувачі освіти спеціальності 181 "Харчові
технології", 241 "Готельно-ресторанна справа"
![]() ![]() Щиро вдячні викладачу кафедри готельно- ресторанної справи за цікаву нову інформацію, стосовно здорового харчування, поєднання продуктів, норми споживання, як підтримувати енергетичний баланс організму людини та надані рекомендації щодо здобуття здорових харчових звичок. ![]() Дата: 11-03-2025, 20:19 | Події
11 березня відбулась дружня зустріч в.о.директора ВСП «Київський фаховий коледж ресторанного господарства національного університету харчових технологій» Руслана Леуса з директоркою Київського фахового коледжу прикладних наук Ганною Щуцькою з метою підписання договору про співпрацю в напрямку навчальної, навчально-методичної, науково-дослідної роботи, інформаційних та консультативних послуг, взаємного обміну досвідом, стажування i підвищення кваліфікації з метою поліпшення якості підготовки фахівців, закріплення теоретичних знань та ïx практичного застосування на виробництві.
![]() ![]() Дата: 7-03-2025, 20:47 | Інформація
7 березня доцентка кафедри експертизи харчових продуктів, Оксана Петруша, виступила з гостьовою лекцією перед збірною аудиторією студентів груп ХТ-27, ХТ 28 Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ, присвяченою темі складу харчових продуктів.
![]() Тема складу харчових продуктів відіграє критично важливу роль для майбутніх фахівців ресторанної сфери. Розуміння складу продуктів дозволяє ідентифікувати потенційні алергени, шкідливі добавки та інші небезпечні речовини. Знання хімічних процесів, що відбуваються під час приготування їжі, дозволяє контролювати смак, текстуру та аромат страв, а також, допомагає створювати не тільки смачні, але і корисні страви. ![]() Розуміння складу продуктів дозволяє розробляти страви для людей з різними дієтичними обмеженнями (вегетаріанці, вегани, люди з непереносимістю глютену тощо). Майбутні фахівці харчових технологій отримали інформацію про склад харчових продуктів, критерії оцінки якості та безпечності сировини та готової продукції, згадувались також аспекти якості та безпечності на всіх етапах харчового ланцюга. Студенти активно брали участь в обговоренні. На завершення лекції викладачка запросила випускників коледжів до навчання в НУХТ за спеціальністю«Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».
Дата: 28-02-2025, 21:54 | Інформація
28 лютого 2025р відбулася гостьова лекція для студентів групи ХТ-28 КРГ НУХТ з доцентом кафедри біотехнології та мікробіології Лич І.В. Національного університету харчових технологій на тему «Просто про складне : імунітет та основи імунології»
Метою заходу було ознайомлення здобувачів освіти з поняттям «імунітету»,особливостями функціонування імунної системи.
Розлядалися питання шляхів потрапляння патогенів в організм, робота імунітету за системою «Антиген-антитіло». Було пояснено основні види імунітету та чим вони відрізняються.
![]() Оскільки в роботі імунної системи значна роль належить крові,то було розглянуто її будову.
![]() Окрему частину лекції було приділено стовбуровим клітинам та їх ролі в організммі,що викликало у студентів велику зацікавленість.
У ході лекції здобувачи уважно дивилися презентацію,брали активну участь в обговоренні питань.
![]() Родзинкою заходу стала цікава інформація про групи крові людини,про зв’язок з різними якостями організму,темпераментом,схильністю до видів спорту.
![]() Дата: 26-02-2025, 16:50 | Інформація
26 лютого 2025 року здобувачі фахової передвищої освіти та викладачі ВСП "Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ" мали змогу прослухати гостьову лекцію кандидата технічних наук, доцента кафедри технології оздоровчих прдуктів Стеценко Наталії Олександрівни на тему "Сучасні тренди здорового харчування" У заході приймали участь здобувачі освіти спеціальності 181 "Харчові технології", 241 "Готельно-ресторанна справа", а також спеціально запрошені слухачі підготовчих курсів коледжу та їх батьки.
Дуже вдячні організаторам заходу та викладачам кафедри технології оздоровчих продуктів за актуальність запропонованої тематики, інформативність та яскравість презентації.
Дата: 24-02-2025, 11:56 | Інформація
24 лютого для студентів 2 та 4 курсів ВСП КФКРГ НУХТ була проведена гостьова лекція на тему «Енергоефективні будинки для майбутнього України».
Лекцію проводив викладач кафедри ТЕХТ Навчально-наукового інженерно-технічного інститут ім. акад. І.С.Гулого НУХТ, доцент, кандидат технічних наук, Грищенко Роман Володимирович.
Особливість лекції було підкреслено цікавим теоретичним матеріалом та сучасними ілюстраціями передових технологій у галузі енергоефективності будівель, їхнього математичного моделювання, проблем проєктування таких будівель та стану впровадження енергоефективних технологій в Україні, Європі та світі загалом.
![]() Студенти коледжу, які є здобувачами освіти, дуже зацікавилися питаннями енергоефективності та математичного моделювання. Вони виявили тверде бажання продовжити здобуття освіти вже у статусі здобувачів НУХТ на кафедрі ТЕХТ, Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого.
Висловлюємо подяку викладацькому складу кафедри ТЕХТ, Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого, НУХТ, за проведення таких цікавих, ґрунтовних та актуальних лекцій.
![]() Дата: 21-02-2025, 11:29 | Інформація
Проєкт за обміном «Італія – Україна»
Це - місток між сьогодні та завтра, це справжня пригода, яка назавжди залишиться в наших серцях!
Яна Веселовська, ХТ – 22
Я живу в Італії вже протягом 4 місяців, і вони стали найяскравішими місяцями в моєму житті)
З моєю сім'єю, що приймає, особливо прекрасний вечір, коли всі збираємося вдома та разом готуємо щось смачненьке, вечеряємо та спілкуємось. Спілкуємось ми, до речі, трьома мовами одночасно (бо моя сім'я - французи, які живуть в Італії вже понад 20 років, а ще чудово знають англійську).
У школі мене тепло прийняли однокласники та вчителі — вони пояснювали мені все, що я не розуміла, хай навіть їм доводилось говорити англійською)) Зараз я вже повноцінно беру участь у навчальному процесі італійською мовою.
Що цікаво, це те, що учні в Італії не пишуть конспектів, але їм треба вчити весь матеріал напам'ять, адже основний метод оцінювання тут - усне опитування (навіть тут проявляться любов італійців до спілкування))
Тепер і я спілкуюсь з неймовірною кількістю людей (і подумати раніше не могла, що в мене буде стільки знайомих). Інтеркультура постійно проводить соціально-культурні заходи, у яких я беру участь. І не тільки я: адже в Італію приїжджають навчатися також студенти з інших країн: неймовірній кількості конференцій, зустрічей та презентацій.
Я перший раз у житті брала участь у пресконференції до марафону в Барлетті, де познайомилась зі студентами і студентками, що лише недавно прибули в Італію з Японії та з Чилі.
Я навчилась грати в бейсбол (що мені, до речі, непогано вдається), купувати квитки на поїзд, готувати нові страви.
Я вперше подорожувала літаком та бачила море (а тепер я бачу його кожен день, адже живу прямісінько на узбережжі!).
А ще сьогодні я йду на перше заняття з карате!
Моя улюблена забавка - знаходити культурні відмінності, адже це бувають навіть такі дрібнички, як те, що італійці показують цифру «один» на руці великим пальцем, а не вказівним))
А ще, у регіоні Пулья (де я живу) є типова страва, яка називається «Рис – картопля - мідії (riso patate cozze)». І це, дійсно, рис із шматочками картоплі та мідіями (у мушлях), що змішані між собою. І це дуже смачно (а якщо ще додати помідорів - неперевершено))!
Я неймовірно щаслива бути тут, бачити інших людей, дізнаватись нові рецепти і страви та просто жити інше життя. Я навчаюсь новому кожного дня (так, кожного дня!) та долаю свої слабкості (наприклад, раніше я просто боялась починати розмову першою. А тепер я навіть подумати не встигаю, як помічаю, що говорю з кимось).
У мене ще залишилось 137 днів моєї участі в проєкті, і я з нетерпінням очікую на те, що ще чекає мене попереду.
Ангеліна Ахматова, ХТ – 25
Уже майже 4 місяці, як я знаходжуся в Італії: навчаюся, подорожую, відвідую видатні місця та знайомлюся з цієї культурою, неймовірними людьми та їх способом життя. Я можу із впевненістю сказати, що це один з найкращих періодів мого життя, який я продовжую проживати та брати з нього якомога більше для себе. У мене є італійській сім'я, яка стала для мене дуже рідною, друзі, з якими я подорожую, проводжу вільний час та вивчаю мови.
Я почала читати книги, що раніше не приносило мені великого задоволення, але зараз я знаходжу вільний час для цього і роблю це із радістю. Мої будні наповнені різними видами діяльності: я почала ходити до церкви, катаюся на велосипеді, багато гуляю, спілкуюся кожен день з великою кількістю людей, відвідую різноманітні заходи, танці та планую у вільний час давати невеличкі уроки маленьким діткам з англійської мови та математики. У школі я почала ретельніше планувати свій час, більше комунікувати з однолітками та вперше за останні п»ять, а, може, й більше років я почала ходити до школи, а не навчатися онлайн (через війну і COVID), і ця можливість дає мені багато знань, емоцій та прекрасне проведення часу з пізнанням нового та спілкуванням з друзями.
І за це все ми дуже вдячні проєкту
#Marcello Bettoni, #Antonello Giannelli, #ANP, #Intercultura, #Асоціації «Відроджені гімназії України», Наталії Роговій, Олені Вальчук.
НазадВперед
|